Longines HydroConquest jsou hodinky nejen pro milovníky potápění

V předchozím článku jsme vám představili velmi elegantní a klasickou modelovou řadu Longines Master Collection, se zaměřením především na klasickou hodinařinu – mechanické strojky, zdobené číselníky a komplikace různých úrovní.

Abychom poukázali na rozmanitost portfolia Longines, jakožto tradičního výrobce švýcarských hodinek,  seznámíme vás s modelovou řadou HydroConquest.

Pánské potápěčské hodinky Longines HydroConquest s funkcí GMT.

Pánské potápěčské hodinky Longines HydroConquest s funkcí GMT.

Longines HydroConquest nejsou jen pro milovníky potápění

Jak už z názvu zní, jedná se o odolné potápěčské hodinky, které splňují historické hodnoty značky Longines, mezi které patří přesnost a spolehlivost. Kde jinde, než pod vodou jsou tyto vlastnosti důležitější? Manufaktura Longines se zabývala vodotěsnými časomírami již od konce 50. let 20. století, konkrétně v roce 1958 byly představeny první náramkové potápěčské hodinky Longines.

Ať už se chcete potápět nebo jen obdivujete vzhled tzv. „diver's watch“ můžeme označit Longines HydroConquest za všestranné, velmi odolné hodinky vhodné pro každodenní nošení. 

pánské potápěčské hodinky Longines Hydroconquest na ruce

U potápěčských hodinek doporučujeme pravidelný servis z důvodu zajištění voděodolnosti.

Komu bychom hodinky Longines HydroConquest doporučili?

Cenově dostupné jsou HydroConquest s quartzovým strojkem a aluminiovou lunetou, zaujmou především zákazníka, který teprve objevuje kouzlo hodinářské závislosti a hledá hodinky, pro každou příležitost. Vyšší kategorií jsou mechanické hodinky Longines HydroConquest s automatickým nátahem vybaveny keramickou lunetou. Nově od r. 2023 můžeme v kolekci najít také GMT modely, které se těší velké popularitě. Tyto kusy si vybere zkušenější zákazník či milovník hodinek, který už má doma klasické či elegantní hodinky a ví, že potápky mu ve sbírce nesmí chybět.

Hodinky Longines HydroConquest a náhradní řemínky

Longines nabízí širokou variabilitu barev a náhradních řemínků různých materiálů.

Vylepšená novinka Longines HydroConquest GTM L3.790.4.56.6

Pokud je vaše sbírka hodinek osiřelá a chybí ji všestranný potápěčský model s GMT,  L3.790.4.56.6 je ta pravá volba. Jedná se o novou variantu z roku 2023 s velikostí pouzdra 41 mm, o které jsme již psali v článku: Novinka Longines HydroConquest obohacena o GMT. Letos se HydroConquest GMT rozrůstá o velikost 43 mm ve stejné barevné škále. Pouzdro z ušlechtilé oceli 316L má kratší nožky oproti původní verzi bez GMT, krásně tedy sedne na libovolné zápěstí. 

Pochlubit se mohou exkluzivním mechanickým strojkem s automatickým nátahem označovaným kalibr Longines GMT L844 s anti magnetickými komponenty. Tato odolnost vůči magnetickým vlivům několikanásobně překonává normu ISO 764 (mezinárodní standard pro specifikaci minimální odolnosti hodinek vůči magnetickým vlivům). Tato vlastnost je důležitá, protože výrazně zvyšuje přesnost hodinek, navíc rezerva chodu tohoto modelu je až 72 hodin, parádní kombinace funkčnosti a přesnosti, jak bývá u Longines zvykem.

Povedenými úpravami prošel také kovový tah – náramek, který byl u původních variant bez GMT velmi robustní, dílky byly poměrně dlouhé, což nesedělo dokonale menšímu zápěstí. Navíc je tah vybaven decentní překlápěcí sponou s vnitřní mikroregulací, stačí tedy jednoduchým pohybem obvod náramku upravit.

Veškeré u nás zakoupené hodinky zkrátí na počkání náš pan hodinář a poskytne poradenství jak s nastavením funkcí hodinek, tak dodá užitečné tipy pro údržbu.

hodinky Longines HydroConquest GMT L3.790.4.56.6 na pánské ruce

Model HydroConquest s GMT se nově dělá ve dvou velikostech pouzdra, 41 a 43 mm.

Dámské hodinky HydroConquest L3.370.4.96.6

Abychom nezapomněli na dámy, které dlouhá léta čekaly na dámskou variantu Longines HydroConquest, snad je potěšíme nabídkou dámských potápek ve velikosti 32 mm, zatím v pěti barevných kombinacích.

Modrá varianta s hladkým číselníkem bez briliantů je naprosto senzační. Quartzové hodinky Longines HydroConquest L3.370.4.96.6 s bateriovým pohonem, splňují parametry odolných potápěčských hodinek, ale sportovní charakter se zde stává především všestranným designovým prvkem. „Tyto hodinky nemusíte sundávat“, zvládnou téměř vše a sluší každému zápěstí. K džínům, do baru, k letním šatům…. Jsou prostě boží. Základní technické parametry:

- safírové sklo
- 300 m voděodolnost
- šroubovací korunka
- jednosměrně otočná keramická luneta
- bezpečnostní překlápěcí spona s pojistkou
- quartzový stroj L156

K těmto dámským Longines můžeme doporučit párové hodinky – stejně vypadající kus v pánském provedení. Jeden z nejoblíbenějších modelů z kolekce HydroConquest L3.782.4.96.6.

detail číselníku hodinek Longines HydroConquest L3.370.4.96.6

Číselník hodinek je hladký doplněný o indexy s luminiscenční vrstvou pro lepší čitelnost za nepříznivých podmínek.

Pánské hodinky HydroConquest L3.740.4.96.6

Prostor dáváme v modré variantě tomuto modelu, který patří delší dobu mezi nejprodávanější HydroConquest L3.740.4.96.6. Čím si získává na popularitě? Krom velmi atraktivní ceny, se jedná zase o quartzový stroj a velikost pouzdra příjemných 41 mm. Jsou to původní hodinky, které dlouhá léta vyhledávali zákazníci toužící po mohutnějším tahu a výraznějších hodinkách. Můžeme je označit jako vstupní model do světa Longines. Sháníte hodinky pro mladého muže? Velmi rádi vám poradíme s výběrem a modré HydroConquest jsou skvělým dárkem.

Pánské hodinky Longines HydroConquest L3.740.4.96.6 na ruce

Všechny potápěčské hodinky by měly mít výrazné indexy a ručičky, aby při potápění byla co nejlepší čitelnost.

Klasika diver's watch Longines Hydroconquest L3.782.4.06.6

V původním designu typickém pro HydroConquest s mechanickým strojkem nesmíme zapomenout zmínit tyto zelené diver's watch. Výrazným prvkem je keramická jednosměrně otočná luneta, která svým leskem dodává hodinkám opravdový šmrnc. Na první pohled jde vidět, že se jedná o vyšší kategorii hodinek, pokud tedy srovnáváme předchozí model v quartz provedení, kde je luneta aluminiová. 

Pouzdro hodinek Longines HydroConquest L3.782.4.06.6 je většího rozměru 43 mm, mohutnější tah pak vyzdvihuje odolnost hodinek. Rezerva chodu mechanického strojku s automatickým nátahem L888, který se v hodinkách ukrývá, je udávaná až 72 hodin.

Shrnutím můžeme říci, že je v tomto typu ukryto kousek luxusu, tradice, praktičnosti a trendu.

Přesný odstín zelené barvy číselníku není možné zachytit fotografií, navštivte naši prodejnu HELVETIA hodinky na Horním náměstí 1 v Olomouci a svou oblíbenou barevnou kombinaci vám rádi předem připravíme k vyzkoušení.

Longines Hydroconquest L37824066 na pánské ruce