Tissot PR 100: hodinky Tour de France 2024

Všichni milovníci cyklistiky již netrpělivě vyhlížejí datum 29. června 2024, kdy v italské Florencii vypukne 111. ročník Tour de France. Během tří týdnů zdolají závodníci 3 492 kilometrů rozložených do 21 etap. Přesně řečeno se jedná o sedm horských, osm rovinatých, čtyři kopcovité a dvě etapy v podobě individuální časovky. Vzhledem k souběžně probíhající Olympiádě konané v Paříži bude letošní Tour končit v Nice, místo tradičního cíle na Champs Elysées. 

Mezi favority i letos můžeme zařadit dobře známá jména jako Tadej Pogačar, Primož Roglič, Remco Evenepoel či Jonas Vingegaard, který se stihl připravit, po těžkém pádu v dubnovém závodě, Kolem Baskicka. 

 závod Tour de France

Tissot a cyklistika k sobě neodmyslitelně patří.

Každoroční tradice v podání Tissot 

Kdy už mluvíme o stálicích, tak nesmíme opomenout ani švýcarského výrobce hodinek Tissot, který je již od osmdesátých let s Tour de France úzce spjatý, a to v roli jejího oficiálního časoměřiče.

Tissot každoročně připravuje novou edici hodinek, která je unikátní pro daný ročník Tour de France. Letos tomu není jinak. Pojďme si blíže představit současný model.

Primož Roglič ambasador značky Tissot

Primož Roglič je nejen skvělým cyklistou, ale i ambasadorem značky Tissot.

Symbolika Tour de France se odráží v designu PR 100

Hodinky pohání quartzový strojek s chronografem G10.212, což můžeme považovat za standard v tomto segmentu. Základ “Tissotek” PR 100, které patří do speciální limitované edice, tvoří nerezové pouzdro, jenž zaručuje vyšší odolnost, a tedy i životnost. Hlavním prvkem hodinek je jednoznačně číselník. Jeho tematicky černá zrnitá barva má totiž symbolizovat vozovku pod koly cyklistů. 

Design také zahrnuje sekundovou ručičku v ikonické žluté barvě Tour de France, vtipně tvarovanou jako jízdní kolo. Černý subciferník datumovky pak dodává hodinkám elegantní nádech a ladí s celkovou estetikou hodinek. Na zadní straně pouzdra pak nalezneme vyryté logo Tour de France.

detail hodinek Tissot Tour de France

Protizávaží vteřinové ručky je ve tvaru kola a žlutá ručka je na černém číselníku krásně výrazná.

Strojek, viditelnost, tah

Pokud vás zajímá voděodolnost, pak vás potěší, že s hodinkami PR 100 můžete bez obav plavat. Dalším aspektem, který může hrát roli při výběru hodinek je viditelnost. Ta je za špatných světelných podmínek zaručena povrchovou úpravou Super-LumiNova®.

V neposlední řadě zmiňme i ocelový náramek. PR 100 disponují kovovým tahem s motýlkovou přezkou. Sekundární bi-materiálový černý řemínek pak využívá texturu rukojetí řídítek jízdních kol a nese barvy odpovídající těm z Tour de France, což je další chytrý detail hodinek Tissot. Vyrobený je z kombinace kůže a kaučuku.

tissot tour de france T150.417.11.051.00

Řemínky hodinek mají rychloupínací systém, takže si je snadno sami vyměníte.

Hodnocení hodinek Tissot PR 100

Značce Tissot se opět podařilo vyrobit zajímavé hodinky, které svým designem a detaily chytře odkazují na Tour de France. V ceně je navíc zahrnut druhý řemínek. Můžete si tedy zvolit mezi kovovým náramkem nebo koženým řemínkem, případně je střídat. Ať už budete sledovat letošní Tour de France v televizi, či přímo v místě dění, jděte do toho stylově! S Tissot PR 100 na svém zápěstí.