Montblanc Meisterstück vzdává hold olympijským hrám v Paříži

Již za několik málo dní, konkrétně 26. 7. 2024, budou zahájeny XXXIII. olympijské hry v Paříži. Sportovci z celého světa se utkají celkem v 32 sportech a 329 disciplínách, přičemž Českou republiku bude reprezentovat 113 sportovců. K této výjimečné události si světoznámý německý výrobce luxusních psacích potřeb, kožených doplňků a hodinek, připravil speciální edici, jejíž odkaz v sobě nese rovnou několik symbolik. 

Montblanc Meisterstück

Je to přesně 100 let, co se na trhu objevila dnes tolik populární řada luxusních psacích per. Kolekce Meisterstück je považována za ikonu. Díky svému typickému tvaru, pro model 149, a také díky jedinečnému označení číslem 4810 (odkazuje na výšku nejvyšší hory Evropy - Mont Blanc) na hrotu pera, ale i materiálům, ze kterých se pera vyráběla. Dvacátá, třicátá a padesátá léta 20. století jsou příznačná pro materiály jako ebonit a celuloid. V pozdějších dekádách pak dominuje především ušlechtilá pryskyřice. Shodou náhod je to zároveň přesně 100 let, kdy se konaly letní olympijské hry v Paříží i první zimní olympijské hry v Chamonix. Pojďme si představit dva modely, které na tyto historické momenty odkazují.

Montblanc Meisterstück

Kolekce Meisterstück je to nejlepší co najdete u značky Montblanc. 

Montblanc Meisterstück 131360 Olympic Heritage PARIS 1924

Rollerball Meisterstück 131360 je protkán mnoha důmyslnými odkazy na hry, které se konaly před 100 lety v Paříži. Zcela dominantním prvkem je zajisté korálově červená, která byla jednou z oficiálních barev olympijských her v Paříži v roce 1924. Pozornost si zaslouží víčko, které v sobě skrývá řadu detailů. Zlatem potažené prvky na špičce víčka jsou zdobeny logem olympijského odkazu a historickým vzorem vavřínového věnce. Zároveň na víčku najdeme ozdobnou kartuší s laserovým gravírováním oficiálního názvu olympijských her roku 1924. Další hezký detail najdeme v podobě kroužku kolem víčka pera, který zdůrazňuje sté výročí.

Sluší se dodat, že víčko i násadka jsou vyrobeny z ušlechtilé pryskyřice. Pokud vaší preferenci není rollerball, byla by škoda nezmínit, že v případě plnícího pera Olympic Heritage, je hrot potažený zlatem a nalezneme na něm vyobrazení oštěpaře z plakátu OH 1924. Montblanc Meisterstück Olympic Heritage PARIS 1924 lze pořídit i jako kuličkové pero.

Plnící péro Montblanc Meisterstücks LaGrande

Plnící péro Meisterstücks LaGrande má ručně vyrobený hrot ze 14 karátového zlata s vyobrazeným oštěpařem.

Montblanc Meisterstück 131364 Olympic Heritage CHAMONIX 1924

I v tomto případě se jedná o rollerball, který upomíná na sté výročí olympijských her. Tento model však odkazuje na první zimní olympijské hry konané roku 1924 v Chamonix. Na první pohled je patrné, že zásadní rozdíl představuje barva pera. Korálově červená, která se zde vyskytuje pouze na špičce víčka, nahradila modro šedá, která odkazuje na jednu z oficiálních barev OH 1924 v Chamonix. Většina detailů víčka je pak totožná s modelem PARIS 1924. Výjimku představuje verze plnícího pera, kde je na hrotu místo oštěpaře vyobrazen skokan na lyžích, který byl motivem plakátu olympijských her v Chamonix. K dispozici je kromě rollerballu i kuličkové pero.

Pokud toužíte po prvotřídním klenotu v podobě psací potřeby, která je zároveň upomínka na několik významných výročí, s Montblanc Meisterstück Olympic Heritage neuděláte chybu.

Kolekce per Montblanc ke 100. letému výročí zimních olympijských her.

Kolekce per Montblanc ke 100. letému výročí zimních olympijských her.