Qlocktwo: nástěnné hodiny pro milovníky designu

Hledáte opravdu unikátní nástěnné hodiny? Preferujete nápaditý design a jste ochotni sáhnout hlouběji do kapsy? Představujeme vám značku QLOCKTWO a jejich revoluční pojetí zobrazování času. 

Zapomeňte na hodinové ručičky nebo snad číslice. Čas je v podání německé designové firmy QLOCKTWO vyjádřen pomocí slov. Říkáte si, jak to dokázali? Základem každých hodin EARTH je matice 110 zdánlivě náhodných znaků. Jednotlivá písmena však každých pět minut vytvoří celá slova, kterými zobrazí aktuální čas.

Zakladatelé značky Marco Biegert a Andreas Funk

Zakladatelé značky Marco Biegert a Andreas Funk.

Stručně o značce QLOCKTWO

Na počátku stála idea dvou umělců. Marco Biegert a Andreas Funk na svém nápadu pracovali řadu let a výsledkem jejich úsilí je značka QLOCKTWO. Ta byla založena roku 2009 se sídlem v německém okresním městě Schwäbisch Gmünd, které se nachází ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Všechny materiály na výrobu hodin jsou získávány z místních zdrojů s cílem posílit místní region i samotný Schwäbisch Gmünd. Čím se QLOCKTWO vyznačuje? Důrazem na originalitu, ale i na precizní kvalitu ruční výroby a důkladnou výstupní kontrolu každých vyrobených hodin. 

Hodiny Qlocktwo v interieru

Hodiny Qlocktwo zobrazují čas pomoci slov.

Představení hodin EARTH

Modelová řada EARTH hraje zásadní roli v nabídce značky QLOCKTWO. Jak jsme se již zmínili v úvodu, jedná se o zcela unikátní hodiny, které čas zobrazují pomocí slov. Každých pět minut zobrazí čas pomocí celých slov. Minuty pak představují tečky v rohu hodin, přičemž rozsvícená tečka rovná se jedna minuta navíc.

Každé hodiny EARTH jsou ručně vyráběny. Materiál lze volit z nerezové oceli (řada STEEL) nebo nerezové oceli, kamene či platiny (řada CREATOR´S/LIMITED edition). Stejně tak je možnost vybrat si z mnoha barevných kombinací předního krytu. Výhodou je, že pokud se rozhodnete změnit barvy interiéru a hodiny již nebudou designově ladit, není nutné je kupovat nové, ale stačí vyměnit pouze přední kryt. Záda hodin je možné vybrat buď bíle nebo černé. QLOCKTWO nabízí hodiny EARTH ve pětadvaceti jazycích, pokud si tedy budete přát jiné, než v češtině, a zároveň bude daný jazyk v nabídce, rádi vám vyjdeme vstříc. K hodinám lze dokoupit i náhradní díly, např. delší napájecí kabel, ze kterého lze na stěně vytvořit nápis a dotvořit tak výsledný design. Pro snadné nastavování hodin je pak k dispozici aplikace FLASHSETTER, díky které jednoduše přenesete čas ze svého chytrého mobilu do hodin EARTH. 

Hodiny Qlocqtwu earth 45 s prodlouženým kabelem ve tvaru nápis LOVE

Dolaďte design hodin pomoci napájecího kabelu, např. nápisem love.

Nástěnné a stolní hodiny EARTH 13.5, 45, 90 a 180.

Nástěnné hodiny EARTH se vyrábějí v několika rozměrech. Nejmenší, EARTH 45, jak nejspíš již tušíte, mají tvar čtverce o délce strany 45 cm. V nabídce máme i jejich většího “sourozence” a to EARTH 90. QLOCKTWO nabízí i nástěnné hodiny EARTH 180, bohužel ty HELVETIA hodinky neprodává. Nesmíme také zapomenout zmínit, že hodiny EARTH 45 není nutné umístit na zeď, ale lze je umístit i do volného prostoru pomocí akrylátové základny, která je součástí balení.

Nakonec zbývá představit i EARTH 13.5. Jedná se o nejmenší hodiny z řady a na rozdíl od EARTH 45, 90 a 180 se jedná o hodiny stolní. Ty disponují např. funkcí budíku. Nicméně i u těchto hodin je základem design a zobrazení času pomocí slov.

hodiny Qlocktwo Moon v interieru

Speciální hodiny Qlocktwo Moon zobrazují fáze měsíce.

A co cena? Nejlevnější hodiny EARTH 13.5 začínají na dvanácti tisících korun. EARTH 45 pořídíte v rozmezí třicet devět tisíc až devadesát devět tisíc korun.  EARTH 90 startují na sto šedesáti devíti tisíc korun. Věru, za unikátnost a originalitu se platí. Tím však nabídka QLOCKTWO nekončí. Pokud máte k dispozici zhruba půl milionu korun, nenechte si ujít MOON 90, které zobrazují lunární cyklus ve 28 opakujících se intervalech.