Recenze hodinek Garmin Enduro 3

Možná trochu ve stínu nove modelové řady Fénix 8, o kterých jsme psali ve článku “zde”, byly ve stejný den uvedeny na trh chytré hodinky Enduro 3. Stejně jako v případě Fénix osmiček, by se mělo jednat i u Endur o generační posun. 

enduro3-ultratrail

Enduro 3 je ideální pro ultramaratonce a pro sportovce, kteří ocení extra dlouhou výdrž baterie.

Krátká “vzpomínka” na Enduro 2

Model Enduro 2 je určený především pro uživatele, kteří mají rádi výkony a to přímo extrémní. Při nich pak potřebují parťáka, který umí nejen spoustu užitečných funkcí, ale je především lehký (a to velmi) a má výdrž baterie, která nenechá příliš vydělat dodavatelům elektrické energie. Tohle vše do puntíku velmi slušně splňují Endura 2.  Jak je na tom nový model Garmin Enduro 3? Překoná svého předchůdce? Pojďme se na ně podívat.

Co je nového u Enduro 3?

Pokud máme zmínit tři zásadní inovace, nejspíš vás nepřekvapí, že se týkají podstaty těchto chytrých hodinek. Tedy váhy, výdrže baterie a snímače srdečního tepu.

Váha 

Enduro 3 včetně řemínku váží pouhých 63 g! Čistě pouzdro pak 57 g. Vývojářům Garminu se podařilo váhu hodinek snížit o celých 7 g oproti modelu Enduro 2. Říkáte si, že jsme asi spadli na hlavu, když zde oslavujeme celých sedm gramů. Nicméně v duchu hesla, že každý gram se počítá, obzvláště pak při extrémních výkonech jako jsou ultramaratony, oceníte každý gram váhy dole.

Garmin Enduro 3 na dámské ruce

Hodinky Enduro 3 mají průměr pouzdra 51 mm a na dámskou ruku jsou poměrně velké, ale někdo i přesto dá přednost výdrži baterie.

Baterie 

Dámy a pánové, teď si držte klobouky! Pokud v něčem Garmin Enduro 3 exceluje, je to výdrž baterie. Posuďte sami ve srovnání s modelem Enduro 2.

Režim chytrých hodinek

Enduro 3 - až 36 dní a v případě solárního dobíjení až 90 dní

Enduro 2 - až 34 dní v případě solárního dobíjení až 46 dní

Režim GPS

Enduro 3 - až 120 hodin a v případě solárního dobíjení až 320 hodin

Enduro 2 - až 110 hodin a v případě solárního dobíjení až 150 hodin

Hodinky Enduro 3 tedy v rámci solárního dobíjení vydrží o 44 dní déle! Solární režim znamená, že budete ve světelných podmínkách 50 tis lx alespoň po dobu 3 hodin.

Snímač srdečního tepu a nové funkce

Enduro 3 jsou obohaceny o některé komponenty a funkce, které najdeme i u Fénix 8. Jedná se např. o snímač tepové frekvence páté generace nebo vylepšené uživatelské rozhraní. Snímač Elevate GEN 5 by měl zajistit primárně vyšší přesnost a odezvu. Dále můžeme zmínit funkce jako dynamické plánování tras, pokročilý silový trénink, Garmin Share nebo Garmin messenger app. 

LED svítilna hodinek Garmin Enduro 3

Nechybí ani vylepšená LED svítilna.

Co zůstává stejné?

Stejně jako v případě hodinek Enduro 2, disponují i Enduro 3 transflektivním, 1,4 palců velkým displejem s rozlišením 280 x 280 px. Nemění se ani velikost pouzdra (51 mm) a použité materiály, kde dominuje titan a plast. Safírové sklíčko, výkonnou svítilnu nebo nylonový řemínek UltraFit nalezneme také na předchozí generaci hodinek. Když je něco osvědčené, není důvod to měnit.

Shrnutí

Kdo hledá chytré hodinky s extrémní výdrží, které na svém zápěstí ani neucítí, nemusí dlouho přemýšlet. Cenově navíc vycházejí lépe, než Enduro 2. Dáte za ně 22 490 Kč. Navíc si dopřejte nové funkce a mírně vylepšený design. 

Hodinky Garmin Enduro 3 koupíte zde